1.9.2009
1.9.2009 tým Hřebčína HF připravuje pro letošní Výběr mladých hřebců do plemenitby 2,5letého FALCA v majetku Rusty's, s.r.o. Hřebeček je syn zesnulého hannoverského FEDERWEISSERA a Prémiované ČT klisny AMINY.
AMINA pochází z chovu VFU Brno a je chovatelským produktem pana Ing. Stanislava Hošáka. Otcem klisny je náš hannoverský RADEGAST, matkou opět Prémiovaná, mohutná klisna krásného exteriéru s vlastní sport.skok.výkonností S, ARMANDA po Admetos. Armandinou polosestrou, po otci Kordon-32, je vynikající sportovkyně, reprezentantka ČR, účastnice několina Pohárů národů a soutěží MČR, klisna FENOMA, kterou již tenkrát sedlal Standa Hošák. Sestry Armanda a Fenoma jsou dcerami z NDR
importované FERNANDIS, zakladatelka této výkonné rodiny u nás. Sama AMINA je Vícemiss při Celostátní přehlídce tříletých klisen, tenkrát v Pardubicích. Sportovala jen jednu sezónu a s výkonností L byla ihned zařazena do chovu. Dala další dva syny a Premiovanou dceru po Gottward. Letos byla opět připuštěna Federweisserem.
FALCO zatím zaujme především pohlavním výrazem a horní linii těla, ne méně pak nádhernou elastickou mechanikou pohybu s prostorem a ve skoku úžasně volným hřbetem a vysoce pozornou zádí.